Alt klart for Lovisenberg Omsorg AS

Unicare_sykehjem_hvordan-velge-1920x1280.jpg

Diakonissehuset har nå formelt overtatt Unicare Omsorg AS, som har endret navn og heretter heter Lovisenberg Omsorg AS.

- Jeg er glad for at vi nå er i mål og har gjennomført overtagelsen. Det har gått fort, men det har gått veldig bra. Sammen med direktør Janne Sonerud har jeg besøkt alle sykehjemmene, og vi har hatt allmannamøter både med pårørende og ansatte. Nyheten om at  Diakonissehuset overtar driften av sykehjemmene er blitt veldig godt mottatt. Diakonissehuset Lovisenberg har styrket seg betydelig i det ideelle markedet med dette, sier administrerende direktør Vidar Haukeland.

Og han legger til:

- Nå skal vi i første omgang rigge oss til og gjøre det vi kan for at Lovisenberg Omsorg blir fornøyde og får de tjenestene og leveransene de trenger fra Diakonissehuset. Det handler blant annet om viktige funksjoner som økonomi, lønnskjøringer og IT-tjenester. 

Screenshot 2020-04-23 14.41.43.png

Jeg er glad for at vi nå er i mål og har gjennomført overtagelsen. Det har gått fort, men det har gått veldig bra, sier Haukeland.

Mange vedtektsendringer

Det har vært gjennomført ekstraordinær generalforsamling, der det ble gjort vedtektsendringer også ut over navnebyttet. De viktigste endringene er disse:

  • Lovisenberg Omsorg AS er et ideelt aksjeselskap som er heleid av Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg. 

  • Lovisenberg Omsorg AS har som formål å utvikle og drifte sykehjem på oppdrag fra det offentlige i samsvar med offentlige krav, selskapets verdigrunnlag og samfunnets behov. 

  • Lovisenberg Omsorg AS har ikke som formål å skape økonomisk utbytte for eier. Eventuelt driftsoverskudd skal benyttes til tiltak innenfor selskapets eget formål.

Synergier i sikte

Alle som var ansatt i Unicare Omsorg fortsetter nå i Lovisenberg Omsorg. Det gjelder 

også direktør Janne Sonerud. Hun forteller at overtagelsen er markert med kake utstyrt med Lovisenberg-logo på alle sykehjemmene i selskapet. Nå er det en rekke praktiske forhold som må avklares og ordnes, deriblant nye uniformer, etter hvert nye skilt og logoer. På sikt er det andre områder som vektlegges:

- Diakonissehuset Lovisenberg har gjennom 150 år drevet ideell virksomhet i Oslo med vekt på sykepleieutdanning og helse- og omsorgstjenester. Med høyskole, sykehus og Cathinka Guldberg-senteret Lovisenberg på området ligger det godt til rette for mange spennende synergieffekter i videreutviklingen av våre tjenester, understreker Janne Sonerud.

Forrige
Forrige

Lovisenberg overtar Attendos sykehjem

Neste
Neste

Lovisenberg overtar Unicares sykehjem i Oslo