Håndlagede oblater

Helt siden 1888 er det blitt bakt oblater (nattverdsbrød) på Lovisenberg. I 2023 ble det solgt 1,4 millioner oblater fra det lille bakeriet på Diakonissehuset.

Slik bestiller du

Oblater er ferskvare og produseres på bestilling. De leveres i esker med 500 eksemplarer eller i rør med 50 eksemplarer. I perioder med stor etterspørsel må det påregnes noe ventetid. Vi sender ut bestillinger fortløpende.

 

Prisene er gjeldende fra og med 1. januar 2020

Ekspedisjonsgebyr kr 45,- pr. forsendelse.

Fra og med 1. oktober 2022 endres hentefrist for pakker som leveres til Post i Butikk og i Pakkeboks fra 14 dager til 7 dager.
Mottaker kan fra samme dato kostnadsfritt, i Posten-appen eller via sms, be om forlenget hentefrist fra 7 til 14 dager.

Vi produserer oblater etter bestilling.
Dersom det ønskes en hastebestilling, beregnes et gebyr på kr 200,- pr. forsendelse.
Oblatene vil da ekspederes innen fem virkedager. 

Alle priser er oppgitt uten mva (15 %).

Innhold glutenfrie oblater: potetmel, rismel, maisstivelse, modifisert potetstivelse, sukker, fortykningsmiddel (E412, E464, E401, E440), salt, bakepulver, (E575, E500), maismel. Kan inneholde spor av hvete.

Innhold hveteoblater: hvetemel, hvetestivelse.

Det var diakonissen Regine Waage som tok med seg oblatjern og tradisjonen med oblatbaking fra Kaiserswerth i Tyskland til Lovisenberg. Hun mente det var en «diakonissegjerning» for eldre søstre. Tidligere var det prestefruene som hadde tatt ansvar for å bake nattverdsbrød. I dag er det egne oblatbakere som produserer et stort antall oblater til Den norske kirke og andre kirkesamfunn. Fremdeles med håndkraft.

En lang tradisjon

Oblatbakeriet.jpg

Oblaten skal være på størrelse med en femkrone og jevn og fin i kanten. Motivet viser Kristus på korset og har inskripsjonen «INRI» Jesus fra Nasaret Jødenes Konge. Oppskriften må følges svært nøye for at resultatet skal bli bra. Ansatte med nennsomme hender baker, steker og stanser ut oblatene.

Oblatbakeriet - stansemaskin

Et godt håndverk

Oblatbakeriet Lovisenberg

Dersom det er behov for å snakke med noen før bestilling, kan Oblatbakeriet kontaktes på e-post eller telefon:

Ring oss direkte på 94 78 38 46 eller via vårt sentralbord på tlf. 22 35 83 00.

Vi mottar ikke bestillinger eller andre henvendelser via SMS.

 

Telefon:

Sentralbord: 22 35 83 00
Direktenr: 947 83 846. 

Adresse:
Lovisenberggata 15 A
N-0456 Oslo