Lovisenberg overtar Attendos sykehjem

Vidar Haukeland - Lovisenberg.jpeg

Lovisenberg utvider eldreomsorgen vesentlig og vil fra 1. juli ha driftsansvaret for ni sykehjem.

Det er inngått avtale med Attendo om å overta eierskapet til Attendo Velferd og Attendo Omsorg, som i dag har ansvaret for å drive fem sykehjem. De fem sykehjemmene er Paulus, Rødtvet og Romsås i Oslo – og Maribu og Marie Treschow i Tønsberg. Til sammen har disse sykehjemmene 335 langtidsplasser og 9 dagsenterplasser. 

– Dette er enda et stort og viktig skritt i vår strategi om å vokse innenfor det offentlige rammeverket og å satse videre på en rendyrket sykepleierhøyskole, sykehus, eldreomsorg og andre velferdstjenester, sier adm. direktør Vidar Haukeland i Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg. 

Han legger til at dette styrker samhandlingen mellom eldreomsorg, høyskole og sykehusvirksomhet, helt i tråd med arven og oppdraget fra diakonissene, som grunnla Lovisenberg for over 150 år siden. 

Etter overtakelsen, som er meldepliktig til Konkurransetilsynet, vil Attendo ikke ha noen sykehjemsvirksomhet i Norge. Boganes sykehjem i Stavanger, som i dag driftes av Attendo Velferd, vil bli overtatt av kommunen om kort tid. 

Operativt vil de fem sykehjemmene bli drevet av Lovisenberg Omsorg, som i dag har ansvaret for å drive Fagerborghjemmet, Hovseterhjemmet, Smestadhjemmet og Manglerudhjemmet. Disse ble overtatt fra Unicare Omsorg i januar i år. Manglerudhjemmet blir rekommunalisert i sommer og går ut av Lovisenberg Omsorg. Cathinka Guldberg-senteret Lovisenberg (CGSL), som Lovisenberg har drevet siden 1973, blir også en del av merkevaren Lovisenberg Omsorg. Denne omsorgsparaplyen, som ledes av Janne Sonerud, vil da ha ansvar for å drive ni sykehjem med til sammen 794 langtidsplasser, 78 dagsenterplasser og ca 1800 medarbeidere. 

– Lovisenberg Omsorg er den største ideelle aktøren innen eldreomsorg i Norge, og styrker gjennom denne overtakelsen sin posisjon gjennom å inkludere enda flere engasjerte, erfarne og høykompetente medarbeidere. Det innebærer samtidig et særlig ansvar og en stor mulighet til å bidra med innovasjon og utvikling for å skape en enda bedre eldreomsorg, i Oslo og i Norge, forteller Janne Sonerud.

Hun legger til at sykehjemmene allerede ligger i front når det gjelder kvalitet i tjenestene, gode bruker- og pårørendeundersøkelser, utvikling av tjenestetilbud, kultur- og aktivitetstilbud, utviklingsmuligheter for ansatte, lavt sykefravær og gode resultater på medarbeiderundersøkelser.

Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg er en ledende diakonal stiftelse og har gjennom 150 år drevet ideell virksomhet i Oslo med fokus på sykepleieutdanning og helse- og omsorgstjenester. Stiftelsen har eiet og drevet aldershjem siden 1928. All verdiskaping i stiftelsen og i de virksomheter den har eierskap i brukes til å videreutvikle den ideelle virksomheten. 

Spørsmål og ytterligere informasjon kan fås ved henvendelse til: 

Administrerende direktør i Diakonissehuset Lovisenberg, Vidar Haukeland, tlf: 982 07 610 Administrerende direktør i Lovisenberg Omsorg, Janne Sonerud, tlf: 900 59 878 

 

Forrige
Forrige

Klarsignal for overtagelse av fem nye sykehjem

Neste
Neste

Alt klart for Lovisenberg Omsorg AS