Lovisenberg overtar Unicares sykehjem i Oslo

Unicare_sykehjem-1-1920x1280 (1).jpg

Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg (SDL) og Unicare har inngått avtale om at SDL overtar eierskapet til Unicare Omsorg, som drifter fem kommunale sykehjem i Oslo. SDL overtar etter planen 1. januar 2020.


- Dette er et stort og spennende løft for oss, og helt i tråd med vår strategi om å vokse innenfor det offentlige rammeverket og å satse videre på sykepleierhøyskole, sykehus, eldreomsorg og andre velferdstjenester i Oslo. Dette gleder vi oss virkelig over, sier Vidar Haukeland, administrerende direktør i Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg.

Overtakelsen er meldepliktig etter Konkurranseloven.

Innen eldreomsorg driver stiftelsen fra før Cathinka Guldberg-senteret Lovisenberg med 127 døgnplasser og 25 dagsenterplasser. Stiftelsen skal også bygge og drive et nytt sykehjem på Lovisenberg-området med 80 døgnplasser for eldre med psykiske lidelser.

- Unicare har bevist over flere år at vi bidrar til å fremme kvalitet i omsorgen for byens eldre. Unicare Omsorg har stått for nytenking og kreative løsninger som kino, skybar, restaurant, pub, SPA og butikk ved våre sykehjem. Vi kan også vise til redusert medisinbruk, høy score på bruker- og pårørendetilfredshet og lavt sykefravær. Vi har vunnet Oslo kommunes egen kvalitetspris for beste trivselstiltak på sykehjem. Det er altså godt drevne sykehjem som Unicare leverer fra seg til SDL, forteller Janne Sonerud, direktør og leder av Unicares omsorgsvirksomhet.

Unicare_sykehjem_oslo.jpg


Det har over tid vært signalisert fra politisk ledelse i Oslo at alle Oslos sykehjem skal rekommunaliseres eller drives av private ideelle aktører. Med bakgrunn i dette velger Unicare nå å trekke seg ut og takker samtidig Sykehjemsetaten i Oslo kommune for godt samarbeid. 

- Det er avgjørende viktig for oss å holde samlet det flotte fagmiljøet og den sterke og sunne kulturen som har utviklet seg ved de fem sykehjemmene og i staben for sykehjemsdriften. Med dette og beboerinteressene som utgangspunkt, gikk vi i dialog med SDL om en helhetlig løsning. Vi er overbevist om at SDL vil være en svært god arbeidsgiver og videreutvikler av det vi har bygget opp. SDL er en trygg partner for Oslo kommune, som vi leverer på kontrakt for. Vi ønsker SDL, Oslo kommune og beboerne ved sykehjemmene lykke til videre, og vi takker for en fin tid som leverandør
av sykehjemstjenester til Oslo kommune, sier Christoffer Sundby, konsernsjef i Unicare.

Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg er en ledende diakonal stiftelse, med eierskap i sykepleieutdanning (Lovisenberg diakonale høgskole), sykehus (Lovisenberg Diakonale Sykehus) og omsorg (Cathinka Guldberg-senteret Lovisenberg). Stiftelsen har gjennom 150 år drevet ideell virksomhet i Oslo med fokus på sykepleieutdanning og helse- og omsorgstjenester. All verdiskaping i stiftelsen og i de virksomheter den har eierskap i brukes til å videreutvikle den ideelle virksomheten.

Unicare er et av Norges største private helseforetak og leverer tjenester innen spesialisert rehabilitering, rus og avhengighet, boliger og avlastning, brukerstyrt personlig assistanse (BPA), bedriftshelsetjenester, eldreomsorg og primærhelsetjeneste.

Forrige
Forrige

Alt klart for Lovisenberg Omsorg AS

Neste
Neste

Ny kaffebar på Lovisenberg