Overtar rehabiliterings-virksomhet

Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg (SDL) overtar rehabiliteringsvirksomheten til Landsforeningen for Hjerte- og lungesyke (LHL). 

Denne virksomheten drives i lokalene til LHL-sykehuset på Gardermoen. I tillegg overtar Stiftelsen de to selskapene LHL Gardermoen Drift og LHL Gardermoen Eiendom med tilhold samme sted. Bakgrunnen for salget av selskapene er at LHL ønsker å vektlegge egen rolle som medlemsorganisasjon innenfor hjerte- og lungesykdommer. Den ideelle helseorganisasjonen har nærmere 54 000 medlemmer, 240 lokallag, intereressegrupper og nettverk. 

–  Dette er et veikryss i vår historie. Rehabilitering er en viktig tjeneste og passer godt inn i vårt samfunnsoppdrag som en diakonal tjenesteleverandør med utgangspunkt i vårt formål, forteller administrerende direktør Vidar Haukeland (bildet) i Stiftelsen. 

Stiftelsen er i dag eier eller deleeier i en rekke ideelle virksomheter innenfor utdanning, helse og omsorg. Dette omfatter blant annet Lovisenberg Diakonale Høgskole AS, Lovisenberg Diakonale Sykehus AS og Lovisenberg Omsorg AS. Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg og LHL inngikk en avtale om overtagelse av rehabiliteringsvirksomheten 01.11.2022. 

– Vi ser frem til å overta rehabiliteringsvirksomheten og skal bidra til at den vil holde høy faglig standard også fremover, understreker Vidar Haukeland. 

Alle de ansatte i de aktuelle selskapene vil bli omfattet av en virksomhetsoverdragelse fra 01.01.2023. Rehabiliteringsselskapet vil bli organisert som et eget datterselskap i Stiftelsen, på linje med øvrige datterselskaper. 

For eventuelle spørsmål, kontakt Vidar Haukeland, tlf. 982 07 610.

 

Forrige
Forrige

Påskebok 2023

Neste
Neste

Påskebok 2022