Aktuelt

Erlik kaffe logo

Ny kaffebar på Lovisenberg

Lukten av god kaffe, te og ferskt bakverk sprer seg fra Diakonissehusets første etasje. Tirsdag 28. mai var det offisiell åpning for Erlik Kaffes andre kaffebar i Oslo.
Les mer
Helsestasjon på Lovisenberg

Pop up helsestasjon på Lovisenberg

Fra og med fredag 21. juni har barnevogner i stort antall kommet rullende inn på Diakonissehuset Lovisenberg. En vannlekkasje i egne lokaler gjorde at St. Hanshaugen helsestasjon måtte stenge rett før pinse. Nå har de flyttet inn på Lovisenberg med litt over tjue ansatte. En pop up helsestasjon, med andre ord.
Les mer
darkness-3345271_1920

Stillhet midt i byen

Mange tenker at stillhet bare finnes på steder utenom byens larm og oppjagede tempo. Men også midt i byen kan det skapes rom for stillhet. Diakonissehuset Lovisenberg inviterer til stille dager hvor du kan tre ut av den daglige rytmen og være i fellesskap, bønn, stillhet og meditasjon. Den åndelige tradisjonen, bønn og diakonalt arbeid, har preget Diakonissehuset i snart 150 år. Arbeidet med stille dager henter sin inspirasjon fra dette og de økumeniske bønnetradisjonene.
Les mer
FellesGlede_2_1932AE17

CGSL satser på generasjonsmøter

Gjennom FellesGlede har Cathinka Guldberg-senteret Lovisenberg etablert et godt samarbeid med tredje klasse på Ila skole. En gang i måneden har de generasjonsmøter sammen på sykehjemmet der målet er å skape felles glede, aktivitet, erindring og læring i møte mellom beboere og barn fra nærmiljøet. Mandag 4. februar kom Eldreminister Åse Michaelsen på besøk, og det hele er flott dokumentert av ABC Nyheter.
Les mer
Cathinka Guldberg

Cathinka Guldbergs fødselsdag

3. januar feirer vi fødselsdagen til Cathinka Guldberg som ble født i 1840. Cathinka Guldberg var grunnleggeren av Norges første sykepleierskole, en banebrytende skikkelse og nyskapende pioner i en krevende tid for kvinner.
Les mer